Floors moestuin

7 septemeber 2021

Floor_wix.JPG
Floor_wix-3.JPG
Floor_wix-7.JPG

Op een hele warme, zonnige dinsdag in september rijd ik naar een klein plaatsje onder Utrecht waar Floor Korte van Floors Moestuin woont.

Bij aankomst staat Floor me al op te wachten en neemt me mee naar een plekje achter in de tuin waar het tuinhuis wat schaduw geeft.

Ondertussen praat Floor enthousiast over alles wat er groeit en bloeit en dat is nogal wat!

 

Zowel in de voor- als achtertuin heeft Floor in één jaar tijd een oase van groente-, fruit- en sierplanten gemaakt. Van appels tot aardbeien, van tomaten tot pompoenen, voor iemand zoals ik die hoofdzakelijk groen om zich heen heeft, zijn al deze kleuren genieten!

Floor_wix-11.JPG
Floor_wix-9.JPG
Floor_wix-10.JPG
Floor_wix-13.JPG

'You are now entering my stressfree zone'

- Floor Korte

Floor_wix-17.JPG

In een rap tempo plukt ze een mandje tomaten (leuk voor de foto toch?) en geduldig poseert ze dan weer hier en dan weer daar. Joep (de kat) daarentegen heeft er minder zin in, maar het lukt me toch een plaatje van hem te schieten.

Dan laat ze me de muismeloen zien (Cucamelon) en zegt, 'proef maar eens'. Het smaakt naar komkommer! Die ga ik sowieso zaaien volgend seizoen!

Floor_wix-25.JPG
Floor_wix-24.JPG
Floor_wix-29.JPG

In 2018 brengt Floor twee moestuinboeken uit: 'De Moestuin' - my stressfree zone en 'De Groene Tuin', te bestellen in haar webshop!

Als de zon gaat zakken schiet ik snel nog een aantal foto's. Van de prachtige roze dahlia's en de flespompoenen in de voortuin, de vuurdoorn met honderden oranje besjes en van de frambozen en blauwe bessen waar ze maar van blijft plukken.

Wat een geweldige moestuin en leuk mens heb ik bezocht.

Floor_wix-19.JPG
Floor_wix-30.JPG

'Lekker buiten en bezig zijn tussen de plantjes. Even niet denken aan de dagelijkse dingen. Dit is mijn manier van ontspannen.'

- Floor Korte

Floor_wix-12.JPG
Floor_wix-6.JPG
Floor_wix-20.JPG
Floor_wix-16.JPG
Floor_wix-2.JPG
Floor_wix-32.JPG
Floor_wix-33.JPG
Floor_wix-31.JPG

Wie mij langer kent weet dat ik heel erg van moestuinen houd. Grote moestuinen, kleine, rommelige, opgeruimde, gestruktureerde, moestuinen op het platteland of in de stad, niets  is mij te gek. Ik kom graag bij je langs om jouw moestuin op de foto te zetten!

Stuur mij een mail met daarin een aantal foto's van je moestuin plus jouw gegevens en ik laat binnen een week van mij horen!