top of page
  • Foto van schrijverLiesbeth

Focaccia in van Gogh stijl


Okay, dit is oprecht het leukste gerecht wat ik de afgelopen tijd maakte.

Via Pinterest kwam ik bij @vineyardbaker en daarna dacht ik maar één ding: dat wil ik ook maken.

En eigenlijk helemaal niet moeilijk, want de basis is focaccia. En daarna kunnen alle remmen los!

De mijne is een beetje te bruin uitgevallen (de honden moesten naar binnen en dat lukte niet 1, 2, 3) maar ow, wat een plaatje!

Doen voor het deeg (ik gebruikte het basisrecept van @rutgerbakt): 500 gr bloem, 10 gr zout, 7 gr gedroogde gist, 30 ml olijfolie, 340 ml lauwwarm water.

Kneed de ingrediënten zo’n 10 minuten (in de machine gaat het het makkelijkst). Laat het deeg 1 uur rijzen in een ingevette kom. Stort daarna het deeg op een ingevette diepe bakplaat en rek het deeg iets uit.


Dan nu het leukste deel: versieren maar!

Ik gebruikte paprika in verschillende kleuren, klein gesneden olijven, kappertjes, bieslook, basilicum blaadjes, kerstomaten, gevulde kleine pepers, laat je fantasie de vrije loop! Beetje olijfolie erover en bak het in zo’n 20 minuten gaar op 220 graden.

Ik vind het een showstopper!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page