top of page
  • Foto van schrijverLiesbeth

IJsland #deel 1

We wisten dat de eerstvolgende trip die wij zouden gaan maken naar IJsland zou zijn.

Waarom? Wat dacht je van de overweldigende natuur, de eindeloze onverharde wegen die uitkomen op de schattigste kerkjes, de duizenden vogels, de rotsformaties, de lavavelden, de geuren en kleuren en niet te vergeten, het water! Alle kleuren blauw hebben we gezien: van licht- tot diepblauw, van azuur tot petrol, het was geweldig!In maart boekten we 2 vliegtickets (we vlogen met Icelandair), huurden we een auto bij Green motion en vervolgens begon het leuke deel: het uitstippelen van de trip. Omdat we op Keflavik (Zuiden) vlogen (Akureyri in het Noorden is een andere mogelijkheid), begon de reis en de eerste overnachting in de hoofdstad Reykjavik.

Overnachting & aanrader!: Kex Hostel (waar we een kamer met eigen badkamer boekten, maar de slaapzalen en sanitair waren ook fantastisch).Na een fantastisch ontbijt (zelf gebakken brood, chia pudding, home made pindakaas, havermout, fruit, groente, zelfgemaakte salades) reden we via Borgarnes en Snaefellsjokull National Park (adembenemende uitzichten op zee) naar Stykkisholmur (lief klein dorp met mooie haven en een mini vuurtoren). We hebben zoveel mogelijk onverharde wegen gepakt, waardoor je veel mee krijgt van het gewone leven. Ga vooral ook de auto uit (let op: er is weinig mogelijkheid tot parkeren, dus als je een inham ziet..) en ga te voet verder.Overnachting: Hotel Stundarfridur


Tip 1: doe op de eerste dag dat je gaat rijden boodschappen. Zo heb je altijd wat te eten en drinken bij je, want een supermarkt is er alleen in de grotere plaatsen (en die kom je onderweg niet zo heel veel tegen)

Tip 2: parkeer je auto niet zomaar aan de kant van de weg, de wegen (vaak onverhard) zijn erg smal en niet netjes afgewerkt

Tip 3: doe verschillende laagjes kleding aan of neem ze in ieder geval mee: de 2e dag had ik een trui, een vest, een winterjas, een sjaal en een muts op, de laatste dag had ik alleen een sweater aan. De wind kan verradelijk koud zijn en trust me, het waait op IJsland!

Tip 4: dit houdt verband met de wind: houd de deur van je auto vast als je uitstapt

Tip 5: eind mei is zo'n fijne periode om te gaan: het weer is al best lekker, niet druk (in het hoogseizoen is het met name in het zuiden erg druk), er zijn jonge dieren (lammetjes, veulens) en heel veel vogels (zoals de papegaai duiker). Nadeel: we kwamen op plekken die gesloten waren, vanwege broedseizoen, maar gelukkig zijn er genoeg andere mooie gebieden om speciale vogels en eenden te spotten.

Tip 6: het is licht vanaf 3.30 uur 's morgens tot 23.00 uur in deze periode van het jaar, dus genoeg tijd om alles te bekijken.

Tip 7: eten in een klein dorp in een plaatselijk restaurant (zo lekker)177 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page