top of page

PHOTOGRAPHER & STYLIST

  • Instagram
  • LinkedIn

Fotografie workshops
Maak zelf de foto's waar je van droomt

Bob.JPG

Wil je nou eindelijk eens álles uit je camera halen? Zodat je hem ook weer wat vaker mee op pad neemt? Of ben je benieuwd hoe je het meest magische licht met je smartphone vangt?

Meld je dan aan voor een van mijn fotografie workshops.

Ik nodig je van harte uit op ons bosrijke terrein in Epe, waar we samen de foto's van je dromen gaan creëren. Wedden dat je jezelf verrast? Je komt gegarandeerd weer thuis met een boel mooie plaatjes en een hoofd vol inspiratie.

Lies.JPG
weltervree-2.JPG
workshop 2
nienke.JPG

Hoe werkt zo'n fotografie workshop?

 

Elke workshop is anders, want ik werk altijd in kleine groepen van maximaal vijf personen. Zodat ik goed kan luisteren naar al jouw vragen en je de aandacht kan geven die je nodig hebt.

Wel beginnen we áltijd met iets lekkers uit eigen keuken en een klein stukje theorie. Niet te lang, want ik vind dat je vooral moet kijken, voelen en doen. Maar helemaal zonder uitleg stuur ik je ook weer niet (letterlijk) het bos in.

Zo heb ik vooraf je camera bestudeerd en bespreken we de belangrijkste functies. Maar bijvoorbeeld ook dingen als diafragma, sluitertijd en compositie. Natuurlijk laat ik ook zien hoe ik zelf mijn foto's schiet.

En dan?

Dan gaan we naar buiten!

In welk seizoen je ook bij ons op de Sparrenhof langskomt, het terrein met zijn mossige bodems, sprookjesachtige moestuin en vriendelijke varens schreeuwt erom vastgelegd te worden. Zelfs op een bewolkte dag maak je hier fantastische foto's.

Zo vind ik na jaren woonplezier nog elke dag nieuwe plekjes en bijzondere composities voor zowel close-ups als overzichtsbeelden. Maar ik zal ook wat settings klaarzetten die zich perfect lenen om bepaalde technieken mee te oefenen. Zodat je niet wordt overdonderd door de rijke omgeving.

Komt goed, we doen het samen.

Wat anderen zeggen

Creatief proces

"De workshop heeft mij opnieuw geïnspireerd om naar mijn eigen creatieve proces te kijken en nieuwe dingen toe te voegen. Er was veel ruimte om te oefenen, vragen te stellen en van elkaar te leren. En dat op een prachtige locatie!"

Janneke Boers

Nieuwe functies

"Tijdens de workshop heb ik weer nieuwe functies van mijn camera geleerd. En de vele prachtig gestylde hoekjes en tafels zorgde ervoor dat ik gelijk daarmee aan de slag kon gaan om te oefenen! Vol enthousiasme dus weer vertrokken na een erg gezellige ochtend!"

Inge van Klink

Kijken, kijken, kijken

De cursus smartphone fotografie bij Liesbeth was een feestje. Ik mocht even binnenstappen in de Sloppopyeah lifestyle. De prachtig gedekte tafel met zelfgebakken heerlijkheden in haar tuin was de plek van ontvangst en even later een dankbaar onderwerp om te fotograferen.

 

Ik heb vooral iets geleerd over het gebruik van licht en belichting. En dat een foto maken niet gaat over het indrukken van het knopje maar vooral over kijken, kijken en nog eens kijken. Dat er naast kennisoverdracht veel aandacht was besteed aan de sfeer maakte het tot een hele complete ervaring.

Sandra Kalksma
www.sandrakalksma.nl

workshop 3

Workshop A

Fotograferen met je camera

Beter leren hoe je camera werkt? Ontdekken welke mogelijkheden er zijn door anders te kijken? In deze workshop halen we er samen alles uit wat erin zit. Zodat je na thuiskomst weer dagelijks zin krijgt om te fotograferen!

139 euro

Workshop B

Fotograferen met je smartphone

Wist je dat er veel meer techniek in je smartphone zit dan jij waarschijnlijk gebruikt? En dat je met een andere stand een wereld van verschil bereikt? Veel van mijn foto's op Instagram zijn gemaakt met m'n smartphone. Jij kan het ook!

109 euro

Praktische informatie

  • Waar: de Sparrenhof in Epe (bosterrein)

  • Kosten: variabel

  • Duur: 3 uur

  • Inclusief huisgemaakte taart en koffie/thee

  • Plus: uitleg over nabewerking in Lightroom

  • Plus: overzichtelijke hand-out in PDF of print

  • Mee te nemen: camera, evt lenzen en statief of smartphone en oplader

  • Groepsgrootte: maximaal 6 personen (camera), 8 personen (smartphone)

bottom of page